Autorizarea furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor


 

 

 

Romania a initiat o serie de schimbari care vor conduce la crearea unui sistem modern de formare si dezvoltare profesionala, compatibil cu cel european, care sa faca posibila libera circulatie a fortei de munca si recunoasterea in intreg spatiul european a calificarilor obtinute la nivel national. Astfel, Ordonanta Guvernului nr. 129/2000, republicata, privind formarea profesionala a adultilor, promoveaza principiile care sa asigure acest demers, ale caror mesaje cheie sunt redate schematic mai jos :

        calitate

        transparenta

        descentralizare

        liberalizare

        parteneriat

 

Comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesionala Cluj a fost constituita in baza Hotararii nr. 43/28.11.2003 emisa de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor si modificata prin hotararile: 58/27.06.2005, 60/06.07.2006 respectiv 73/01.06.2009.

Comisia are urmatoarea componenta:

 

Presedinte: Ana Barbu, director coordonator Directia de Munca si Protectie Sociala Cluj

Membri titulari: Carmen Giurgiu, Inspectoratul Scolar Cluj

Ioan Chitac, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Cluj

Grigore Pop, presedinte Asociatia Sindicala CARTEL ALFA Cluj

Augustin Fenesan, presedinte Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania.

Comisia este sprijinita in activitate de un Secretariat Tehnic, cu sediul in cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala Cluj-Napoca, str.George Cosbuc nr.2, et.1, cam. 19 B.

Secretariatul tehnic realizeaza in principal activitatile ce tin de administrarea, urmarirea si verificarea indeplinirii conditiilor in procedurile de autorizare conform metodologiei de autorizare.

 

Repere ale legislatiei care reglementeaza domeniul formarii profesionale a adultilor gasiti pe site_ul Consiliului National de Formare Profesionala a Adultilor

 

Lista furnizorilor de formare profesionala autorizati